Impact logo
Intervju mann og dame

5 steg mot vellykket ansettelse

Nedgangstider krever dyktige ansatte. En vellykket ansettelse er helt avgjørende, mener Arvid Brandmo i Impact. Skal du rekruttere nå? – Her er 5 steg for å oppnå en vellykket ansettelse!

1.Vær klar

Utarbeid en jobbprofil for å klargjøre hvilke kvaliteter du skal se etter. Minimumskrav til søkerne må være klargjort, tilpasset den konkrete jobbens innhold. Husk å stille kontrollspørsmålet: Hva skal selskapet oppnå med denne rekrutteringen?

2. Vis folkeskikk

Innkall aktuelle kandidater til en innledende samtale – og sørg for å behandle alle som du vet ikke får jobben på en slik måte at de kan tenke seg å søke senere. Les mer om dette HER.

Intervju med 3 personer.

3. Ikke gå på akkord med kvaliteten

Å avstå fra ansettelse er å foretrekke fremfor en feilansettelse. Feil person på feil sted vil være til skade for bedriften, og kandidaten vil heller ikke trives i en jobb han eller hun ikke er kvalifisert for.

4. Prioriter riktig

Mange mangler den nødvendige kompetansen og erfaring til å foreta ansettelser. En lederjobb i dag er krevende, det er også rekrutteringsarbeidet. Prioriter derfor din tid og dine krefter, og overlat rekrutteringen til den som er best egnet – enten det er i egen organisasjon eller ved at du engasjerer et profesjonelt rekrutteringsbyrå.

5. Bruk et finmasket garn

Sett ut et finmasket garn. Du vil få mye «småfisk» samtidig som du skal være trygg på at de store «ruggene» ikke slipper unna. Å spre budskapet riktig er også en kunst. Valg av annonseringskanaler og bruk av sosiale medier kan være helt avgjørende for tilfanget av interessante kandidater.

Et siste tips fra oss for å få en vellykket ansettelse:

I krevende tider kan du ikke gå på akkord med rekrutteringen, men husk: Tenk fort – langsomt!

Profilbilde av Arvid Brandbo
Fagansvarlig rekruttering
Arvid Brandmo
ab@1227814-www.web.tornado-node.net

IMPACT har konsulenter klare til å gjøre grundig arbeid hurtig → Finn din spesialist i dag!

Relaterte artikler

2 menn håndtrykk intervju

5 spørsmål til senior rekrutteringskonsulent

Mann med blå skjorte jobber

5 tips til deg som vil skrive en treffende søknad

kandidat eller selger

Er du kandidat eller selger?

Brynsengveien 2, 0667 Oslo
firmapost@impact.no

23 06 70 50