Impact logo
2 menn håndtrykk intervju

5 spørsmål til senior rekrutteringskonsulent

Lurer du på hvordan du kan gjøre deg mest mulig synlig for en hodejeger? Hva er den vanligste feilen en hodejeger ser på søknaden? Og hvordan kan du som er jobbsøker imponere under jobbintervjuet? Svarene finner du i denne artikkelen.

Hva er ditt beste tips for å bygge CV?
Vær ærlig og grundig. Fokuser på hva du har gjort og fått til de siste (~10) årene. Bruk format måned.år som tidsangivelse, og skriv firmanavnet, din stillingstittel og noe om dine arbeidsoppgaver. Hva du har gjort og hatt ansvar for. Få med resultater og forbedringer du har skapt for bedriften. (Vær forberedt på spørsmål om dette i et evt. intervju). Vær ærlig om eventuelle ‘hull’ i CV’en – det er det mange som har.

Hva er den vanligst feilen folk gjør på CV/søknad?
Skrivefeil og unøyaktigheter. Få noen til å lese korrektur og sjekke tidslinjen. Få med alt.

Hva er det verste en kandidat kan si under jobbintervjuet?
«Jeg må jo ha en jobb» – på spørsmål om ‘hvorfor søker du denne stillingen’. Sikkert ærlig og oppriktig, men likevel feil svar.
Det er også en dårlig start hvis kandidaten leser fra annonsen på spørsmål om hvordan vedkommende ser for seg jobben. Det er kandidatens inntrykk vi ønsker oss.

Hvordan kan en kandidat imponere deg under intervjuet?
Komme i tide, og være godt forberedt. Svare konkret og utfyllende på spørsmålene, gjerne med eksempler fra eget yrkesliv og vise motivasjon for stillingen ved å stille spørsmål tilbake (om relevante ting som ikke finnes i annonsen eller på nettsiden til bedriften).

Hvordan kan kandidaten/jobbsøkeren gjøre seg mest mulig synlig for hodejegere?
Ha en aktiv og oppdatert profil på LinkedIn – følge, kommentere og ‘like’ bedrifter og innlegg som er i den bransjen vedkommende ønsker å jobbe i. Gjerne annonsere / presentere seg selv med en kort video, hvis vedkommende er arbeidssøker, og bruk litt humor. Det blir lagt merke til.

Relaterte artikler

2 menn håndtrykk intervju

5 spørsmål til senior rekrutteringskonsulent

Mann med blå skjorte jobber

5 tips til deg som vil skrive en treffende søknad

kandidat eller selger

Er du kandidat eller selger?

Brynsengveien 2, 0667 Oslo
firmapost@impact.no

23 06 70 50