5 gode tips for å bli headhuntet til drømmejobben

Det er et hav av byråer der ute, men kun et fåtall som virkelig er relevante for nettopp deg. Bruk nettet til å hente inn informasjon om hvilke byråer som er spesialisert innenfor ditt fagområde, og som kan vise til stillinger som kan være aktuelle.

Del sak:

Bruk LinkedIn smart

– Lager du en god og utfyllende profil, samt at du linker opp til hodejegere som er dyktige i din bransje, er det lettere for at du også vil få henvendelser på et eller annet tidspunkt. Skriv, kommenter og delta i faggrupper for lettere å bli lagt merke til. Husk også at du legger inn i profilen din at du ønsker å bli kontaktet av rekrutterere.

Våg å være annerledes

– Konkurransen er stor. Skal din CV bli lagt merke til, må du tørre å være litt annerledes og by på deg selv slik at hodejegeren ønsker å lese videre. Av erfaring vet vi at hodejegeren bruker 6-10 sekunder på å skumlese en VC, før de gjør seg opp en mening om den er relevant.

Kontakt hodejegere direkte

– Ha en klar plan med samtalen før du ringer. Finn en snarvei til en samtale som ikke virker for «pushy», men som gir deg anledning til å vise deg fram. Du kan også ta kontakt om jobber som ikke er førstevalget, men som kan lede deg til andre stillinger som er mer relevante for deg. I verste fall får du beskjed om å legge inn din CV på selskapets nettsider, i beste fall fanger du interessen for andre jobber som hodejegeren har i «ermet».

Vedlikehold nettverket ditt

– Et kontaktnett av hodejegere er ferskvare, du bør derfor sørge for at de har deg i tankene for nye stillinger som dukker opp. Publiser en fagtekst du har skrevet på Linkedin, delta i faggrupper, oppdater CV-en din i CV-baser eller kommenter artikler som er faglig relevante. Synlighet over tid er helt avgjørende for at hodejegere skal huske deg når mulighetene dukker opp.

Få siste nytt fra Impact

Design og utvikling av Konsis digital