Impact logo
Brikker på et bord

5 gode tips for å bli headhuntet til drømmejobben

Bruk LinkedIn smart

– Lager du en god og utfyllende profil, samt at du linker opp til hodejegere som er dyktige i din bransje, er det lettere for at du også vil få henvendelser på et eller annet tidspunkt. Skriv, kommenter og delta i faggrupper for lettere å bli lagt merke til. Husk også at du legger inn i profilen din at du ønsker å bli kontaktet av rekrutterere.

Våg å være annerledes

– Konkurransen er stor. Skal din CV bli lagt merke til, må du tørre å være litt annerledes og by på deg selv slik at hodejegeren ønsker å lese videre. Av erfaring vet vi at hodejegeren bruker 6-10 sekunder på å skumlese en VC, før de gjør seg opp en mening om den er relevant.

Kontakt hodejegere direkte

– Ha en klar plan med samtalen før du ringer. Finn en snarvei til en samtale som ikke virker for «pushy», men som gir deg anledning til å vise deg fram. Du kan også ta kontakt om jobber som ikke er førstevalget, men som kan lede deg til andre stillinger som er mer relevante for deg. I verste fall får du beskjed om å legge inn din CV på selskapets nettsider, i beste fall fanger du interessen for andre jobber som hodejegeren har i «ermet».

Vedlikehold nettverket ditt

– Et kontaktnett av hodejegere er ferskvare, du bør derfor sørge for at de har deg i tankene for nye stillinger som dukker opp. Publiser en fagtekst du har skrevet på Linkedin, delta i faggrupper, oppdater CV-en din i CV-baser eller kommenter artikler som er faglig relevante. Synlighet over tid er helt avgjørende for at hodejegere skal huske deg når mulighetene dukker opp.

Relaterte artikler

2 menn håndtrykk intervju

5 spørsmål til senior rekrutteringskonsulent

Mann med blå skjorte jobber

5 tips til deg som vil skrive en treffende søknad

kandidat eller selger

Er du kandidat eller selger?

Brynsengveien 2, 0667 Oslo
firmapost@impact.no

23 06 70 50