Vær (den beste utgaven av) deg selv

I rekrutteringsprosessen vil du bli invitert til ett eller flere møter / intervjuer. Hvordan kan du fremstå som den beste utgaven av deg selv i møtene? For det sier «alle» at du selvfølgelig må gjøre. Hvis du spør Dr. Google får du omtrent 7 millioner forslag til sider du kan lese om dette på. Men det handler egentlig bare om en ting: vær deg selv. Du er jo alltid den nåværende utgaven av deg selv, god eller dårlig, om du har en god eller dårlig dag. Men noe du kan tenke på og ta tak i når du skal møte en fremtidig arbeidsgiver og kollega.

Del sak:

Førsteinntrykket

Du får bare én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Ta den, og «be the person you want to meet”. Hvem er det så du vil møte? En som gir deg positiv energi og som er våken og opplagt, konsentrert og interessert i deg og oppgaven, en som har stengt omverdenen ute (satt mobilen på lydløs) og som vil bli kjent med deg.

Kle seg og te seg

Vær sikker på at du rekker fram i tide, ta en tidligere buss eller legg inn tid for å finne parkeringsplass. Møt i god tid så du kan få ned pulsen og gjøre de siste forberedelsene. Gi alltid beskjed hvis du ser at du kan bli forsinket, vær «på» – og vis din motivasjon for akkurat denne stillingen. Kleskode er forskjellig fra bransje til bransje og kan være vanskelig – spør noen hvis du er usikker. Det er ingen unnskyldning for ikke å møte opp «hel og ren».

Konsentrasjon og fokus

Uansett om du møter en rekrutterer eller din fremtidige arbeidsgiver må du gjøre alt du kan for at personen ønsker å møte deg igjen senere. Vær tilstede og aktiv i møtet, jobb med å få flyt i samtalen. En dialog er bedre enn spørsmål og svar, og hvor godt du har forberedt deg avsløres fort hvis du ikke har relevante spørsmål og innspill når dere snakker sammen. Unngå selvfølgeligheter, og ting du finner (eller burde ha funnet) på bedriftens hjemmeside eller andre steder på internett.

Det er ditt valg

Til slutt er det deg det kommer an på. Du har kommet til finalen i posisjon og kan avslutte prosessen med å signere en arbeidskontrakt. Du står overfor et valg som kan påvirke deg og din karriere flere år framover.  Du skal velge en ny utviklings- og læringsarena for deg selv – bedriften og kollegaene dine er verktøyet du får utlevert. Arbeidsoppgaver, samarbeid og miljø vil avgjøre om du lykkes. Gode forberedelser vil betale seg når du skal ta valget. Lykke til.