Sommerferie og tid for refleksjon

Del sak:

Nå er sommerferien her for de fleste av oss. Solfylte dager med lek og aktiviteter sammen med familie og venner. Mange sliter litt med å lande etter en hektisk arbeidshverdag. Er du bevisst på balansen mellom ferie og jobb? Og hvilke tanker gjør du deg når ferieroen senker seg?

Man kan bruke dager og kanskje en uke før man er i feriemodus. Noen har det også slik at de aldri kobler helt av, dette kan være personer med lederansvar som ikke har vært flinke nok til å delegere eller ansatte i små bedrifter som er sårbare gjennom at de er få ansatte. Det er ingen tvil om at alle har behov for å koble av fra mobil og e-post i minst en til to uker for å kunne lade batteriene. Når man er i en hektisk fase på jobb er det ikke like lett å se behovet for å koble av… det er jo så moro! Det er i utgangspunktet veldig bra at man føler en slik driv og entusiasme ved å jobbe. Dette er med på å skape resultater og bygge gode virksomheter.

Fokus skrivebord

Det man imidlertid skal være bevisst på er at man må ha balanse i livet og ikke dedikere 100% av sin våkne tid til å jobbe eller tenke jobb. Det er vel flere som kjenner seg igjen i det å våkne flere ganger på natten å tenke jobb, videre det første du tenker på når du står opp om morgenen er jobb. Slik kan man selvfølgelig ha det i perioder, men dersom dette vedvarer over tid er man inne i en ond spiral. Livskvalitet skapes ved å ha god harmoni mellom jobb, familie og øvrige aktiviteter.

Bruk gjerne ferien til å reflektere over din egen arbeidssituasjon. Har du en jobb du trives med ? Får du brukt din kompetanse på best måte ? Er det noe annet du har lyst til å jobbe med ?

Oppsummer gjerne litt for deg selv : Når hadde du det morsomt på jobben sist ? Når sist følte du stolthet ved det du presterte på jobb ? Gleder du deg til å dra på jobb om morgenen ?

Svarene vil kunne gi deg en pekepinn på din generelle jobbtrivsel. Dersom du etter dette ser etter nye utfordringer, følg med på ledige stillinger hos oss i Impact.

Rune Strande
Artikkelen er skrevet av Rune Strande
Seniorkonsulent rekruttering i IMPACT
rs@impact.no