Søker du ny jobb akkurat nå? Her er 5 tips til deg

Del sak:

Ønsker du deg videre på arbeidsmarkedet, men ikke vet helt hvor du skal begynne? Hvor kan en hodejeger finne deg, og hva er det viktigste å få med i jobbsøknaden? Svarene får du i denne artikkelen.

1.Ta kontroll over din egen situasjon. Uansett om du er permittert eller bare ønsker å bytte jobb krever denne prosessen at du tar kontroll over livet ditt og gjør de nødvendige prioriteringene. Det er bare du som kan påvirke deg og ditt. Ikke bruk noe energi på ting du ikke kan endre. Se fremover og tenk positivt. Lag deg gode rutiner hver dag slik at du kan gjøre ditt beste i jakten på din neste jobb.

Laptop og to hender
Mann som søker jobb på PC.

2. Oppdater CVen din. Sett den siste jobben øverst, husk dato og årstall for alle dine arbeidserfaringer. Har du veldig lang erfaring lag et sammendrag. Skriv litt kort informasjon om hver jobb og oppgaver og ansvaret du hadde i jobben. Ikke glem nøkkelkvalifikasjoner. Disse bør gjerne tilpasses etter hvilken jobb du søker på. En CV bør ikke være lenger enn 2 sider.

3. Jobbsøknaden er viktig. Her er det avgjørende at du leser stillingsutlysningen godt. I søknaden er det viktig at du klarer å besvare følgende spørsmål. Hva er din motivasjon for å søke på akkurat denne stillingen. Hva vil ditt bidrag til bedriften være? Hvilke av dine personlige egenskaper er av verdi for denne stillingen? Fortell gjerne suksesshistorier om resultater og mål du har oppnådd som er relevante.

4. Sosiale medier bør også få litt oppmerksomhet fordi vi søker opp eller googler mennesker vi skal møte og er nysgjerrige på. Hva kommer opp når man søker opp ditt navn? Hvis du ikke har privat Facebook og Instagram konto bør du ta en titt på den, og se om det er noe der du ikke ønsker å vise en potensiell ny arbeidsgiver. Hvis du ikke har en LinkedIn profil bør du lage deg en. Hvis du allerede har en profil bør du sørge for at den er godt utfylt og oppdatert, slik at en hodejeger kan finne deg. Legg til et profesjonelt bilde. Gjerne det samme som du har på CVen.

Skjermbilde av telefon med sosiale medier apper
Sosiale medier på mobiltelefon.

5. Lag deg profiler på Finn.no, Jobbnorge, Webcruiter og Nav. Mange hodejegere søker etter kandidater i Finn.no sin database hvor det til enhver tid er rundt 50 000 kandidater. Finn rekrutteringsbyråer som har stillinger som du er interessert i og registrer deg i databasen deres. Det handler om at du må være steder hvor du og din kompetanse kan bli funnet av hodejegere eller potensielle arbeidsgivere.

Synes du det er vanskelig å komme seg inn, eller videre i arbeidsmarkedet? Finn deg en karriereveileder som kan støtte deg på veien.

Profilbilde av Anette Ramsrud
Artikkelen er skrevet av Anette Ramsrud
Marked og servicekoordinator i IMPACT
LinkedIn HER