Søk og du får svar! Eller?

Del sak:

Du har brukt et par dager på å lage en fin CV, både design og teksten har du gjort så godt du kan for denne jobben vil du virkelig ha! Du har lest stillingsutlysningen 8-10 ganger for å spisse søknaden og gjøre den så interessant som mulig. Kanskje du til og med har sendt den til en venn eller karriereveileder for å få konstruktiv feedback. Målet er at du blir innkalt til intervju.

Du sender søknaden og CV av gårde og ser at det bare er 3 dager til søknadsfristen utløper. De neste dagene kjenner du en liten spenning i kroppen når du tenker på arbeidsgiver x der du gjerne vil jobbe. Kanskje du i tillegg har lagret nummerert til den personen som var kontaktperson på jobben du søkte slik at du er KLAR når telefonen kommer.

Det er nå en uke siden du søkte.

 Du lurer på om de har mottatt søknaden din og om den har skilt seg ut i søknadsbunken. Tankene om du fikk med alt det du hadde lyst å si, var bildet riktig og var søknaden kreativ nok? Du kjenner på en usikkerhet samtidig som du tenker positivt, du hører sikkert noe fra de snart. Ukene ruller videre og etter hvert begynner du å forstå at de ikke kommer til å be deg til intervju, du får ikke muligheten til å vise hvem du er og hvor verdifull du kan være for bedriften.

Dame jobber på PC

Hva tenker du da?

Skuffelse. Du har brukt mellom 2-4 timer på den gode søknaden og den kreative CV-en du lagde for å fange deres interesse også får du ikke engang et svar? Det kan være et generelt svar eller et personlig svar, men alle fortjener et svar. Det handler om respekt for den som søker jobben, den tiden de har brukt på å søke på stillingen og kanskje de drømmene de hadde om å lande drømmejobben.

Til arbeidsgiver:

Har du noen gang tenkt på at måten du svarer en arbeidssøkende på kan være så allright at den personen snakker positivt om det å være i en prosess hos dere? Kanskje du svarer med humor, kanskje du svarer med en personlig tilbakemelding som kan hjelpe kandidaten til å få neste jobb han/hun søker på, men uansett så gi et svar. Vis respekt for den som søker en jobb hos deg. Hvis dere behandler søkere i prosess på en respektfull og profesjonell måte, bidrar det til et positivt omdømme og merkevarebygging. Det er tidkrevende å gi alle et svar. Absolutt, kanskje du har fått flere hundre søkere på akkurat denne stillingen, men da har du potensielt muligheten til å gi alle de en hyggelig tilbakemelding hvor de igjen sprer et godt ord om din bedrift. Og du, kanskje du trenger denne kandidaten en gang i fremtiden. Tenk på det når du sender de et svar.

Profilbilde av Anette Ramsrud
Artikkelen er skrevet av Anette Ramsrud
Marked og -servicekoordinator i IMPACT
Linkedin profil HER

Ønsker du råd om hvordan du skal imponere på jobbintervjuet? Det kan du lese mer om HER og HER.