Slik takler du å komme på jobb igjen etter ferien

Å komme tilbake på jobb etter en lang og avslappende ferie kan være vanskelig for mange av oss. Her er noen tips om hvordan du kan takle overgangen.

Del sak:

Aksepter at omstillingen til arbeidshverdagen tar litt tid

Det er viktig å innse at man kan være litt nedstemt etter en lang og deilig ferie, men samtidig tenke at dette mest sannsynlig er forbigående. Gi deg selv tid til å tenke på at flere gode opplevelser vil dukke opp framover.

Stå tidlig opp om morgenen

Den beste måten å komme seg tilbake i vanlig gjenge på er å stå opp tidlig, slik at du har god tid og slipper stress før du skal på jobb. Dette vil også gjøre at du stiller inn kroppen raskere til normal rytme i hverdagen.

Sett av god tid til å gå igjennom innboksen din

Avtal møter med deg selv i kalenderen hvor du kan jobbe uforstyrret med organiseringen av uleste meldinger. Kategoriser oppgavene i foldere slik at innboksen din blir liten og oversiktlig. En måte å kategorisere e-post på er som følger:

  • Oppgaver som lar seg løse på kort tid. (bør løses med en gang)
  • Oppgaver som skal delegeres.
  • Oppgaver som ikke kan løses ennå.
  • Oppgaver som venter på tilbakemelding.
  • CC meldinger som kun er info.
  • Søppel.

Vær bevisst på arbeidsoppgavene

Velg deg ut arbeidsoppgaver hvor det er mulig å få raske og gode resultater enkelt, siden dette vil skape mestringsfølelse og motivasjon for videre arbeid. Det som er kritisk må du selvfølgelig også prioritere.

Sett av tid til pauser

Ta det litt rolig de første dagene etter ferie. Husk at hjerne og kropp har hatt ferie, og trenger litt tid på å omstille seg tilbake til hverdagen. Ta deg tid til skikkelig lunsj med dine kolleger. Kanskje har du mulighet til å gå deg en liten tur i en av pausene, spille litt musikk du liker eller ta en is-pause. Det er viktig at du ikke jobber uavbrutt for å komme deg igjennom bunken med papirer og oppgaver, siden dette bare vil gjøre deg sliten og enda mer nedstemt.

Skap deg noen gode opplevelser etter jobb

Ta deg en tur på kino eller besøk en god venn etter jobb. Dette vil få tankene dine bort fra alt du skal og må få gjort de neste dagene på jobben. Det er fortsatt sommer, sol og gode opplevelser der ute.