Positive «vibber» til deg som står uten jobb akkurat nå

Del sak:

Mange har det veldig tøft nå under pandemien, på flere måter. Mangler man i tillegg en jobb og inntekt, gjør det naturligvis situasjonen enda verre. Ja, det er knusktørt på jobbmarkedet i disse koronatider, men fortvil ikke sier Tim Rosenkilde i Impact. Det er ingen grunn til å lene seg tilbake og vente på bedre tider. Nå er tiden inne for å gjøre alle forberedelser til at arbeidsmarkedet så smått kommer i gang igjen. Her er noen lyspunkter du kan ta med deg på veien!

  1. Finpussing av CVer og søknader kan med hell gjøres nå i påvente av mer aktivitet i arbeidsmarkedet. Lær deg metodene for å tilpasse og skreddersy CV og søknad.
mann som jobber på pc
Mann jobber på PC.

2. Kartlegging av nettverk er tidkrevende. Nå kan du jo bruke tid på å finne ut hvilke rekrutteringsbyråer, bemanningsbyråer, tidligere kollegaer, jobbkontakter som det kan være verdt å bygge opp kontakt med igjen. Målet er at du er synlig i arbeidsmarkedet den dagen de rette stillingene dukker opp. Lag en Topp 20-liste over byråer og kontakter som er dyktige innenfor din bransje og som du gjerne vil komme i kontakt med. Nettverk kan også være tidligere arbeidsgivere. Tenker du deg godt om, vil du finne ut at nettverket ditt er langt større enn det du trodde, og at mange i nettverket er mer enn villige til å hjelpe deg. Bruk tiden din smart – og lag en lang liste med kontakter som du kan «varme opp».


3. Legg din CV inn i ulike jobbdatabaser. Dette er en tidkrevende prosess som du like godt kan gjøre nå mens det er stille.


4. Krisetider medfører også at mange arbeidstakere går i tenkeboksen i forhold til egen karriere. Noen finner også ut at de vil bytte arbeidsgiver, stilling eller bransje, etter refleksjon over egen arbeidssituasjon. Dette skaper naturligvis muligheter når markedet svinger oppover igjen.

Gjennom «oppvarming» og «utvidelse» av nettverket under koronakrisen sikrer du at ditt kandidatur er synlig når jobbsøkermarkedet tar seg opp igjen, sier teamleder omstilling og rekruttering, Tim Rosenkilde i Impact AS.

Profilbilde av Tim Rosenkilde
Artikkelen er skrevet av Teamleder Impact Tim Rosenkilde.
tim@impact.no