Kriser krever også handling

Del sak:

Vi er midt oppe i en forferdelig krise som snur opp ned på vår hverdag, stenger ned aktiviteter og fryser planlagte prosesser. Det er nå vi ikke må miste hodet helt og tro at det beste er å lene seg tilbake i godstolen og vente på bedre tider. Det er akkurat nå vi bør tenke på hvordan vi som selskap skal være rustet til å takle gjenoppbyggingen av rutiner, oppbemanning og aktiviteter når Corona-viruset og børsfallet slipper sitt klamme og ubehagelige tak i oss alle.

Vi i rekrutterings- og outplacementselskapet IMPACT, står godt rustet til å kunne levere våre tjenester digitalt til våre kunder. Våre prosesser er digitalisert hele veien fra avtale, kriterieanalyse, markedsføring, intervjuer, fireveis dialog mellom kunde/kollega/oppdragsgiver/kandidat, digitale referansesjekker, til innstilling av kandidater. Alle våre tjenester kan vi i dag gjennomføre med samme kvalitet og transparens som om vi befant oss i en normalsituasjon.

Akkurat nå sitter våre konsulenter på hjemmekontor, med alle sine digitale verktøy klare til å avhjelpe deg. I stedet for at vi skal sitte og tvinne tommeltotter på hjemmekontor, og du kanskje sitter med et rekrutteringsbehov du ikke helt vet hva du skal gjøre med, la oss ta tak i det nå.

Vi kan uten kostnad for deg nå, starte searchprosess gjennom våre kanaler etter den nye medarbeideren du hadde planlagt før krisen slo til for fullt. Uten forpliktelse for noen av partene kan vi i tillegg ta første kontakt og ev intervjue potensielle kandidater gjennom Teams.

PC og hjemmekontor

Vår erfaring etter finanskrisen i 2009 var at det ble et enormt sug i markedet etter gode kandidater da denne var over, og vi antar at mye av det samme vil skje nå. Derfor er det viktig å få gode kandidater i tale nå, og forberede dem uforpliktende på at det vil/kan bli behov i din bedrift når ting har roet seg igjen. I 2009 hørte vi av de fleste av våre kunder at vi permitterer, vi rekrutterer ikke nå, noe som er helt riktig for mange av bedriftene i disse dager. Men vi så dessverre også at mange bedrifter «mistet» dyktige nøkkelpersoner i turbulensen som var da, og derfor er det viktig å være i forkant med å tenke hvordan best mulig komme i normal drift igjen.

Ta kontakt med IMPACT gjennom firmapost@impact.no for uforpliktende førstehjelp i denne vanskelige perioden.

Artikkelen er skrevet av fagansvarlig rekruttering Arvid Brandmo og teamleder Tim Rosenkilde.