Karriereåret 2021 – Hva skal du gjøre?

Del sak:

Hvordan skal dette året se ut for deg karrieremessig? Hvilke ambisjoner har du? Er du der du vil være? Har du satt du noen karrieremål? Er du på vei til målet? Eller flyter du bare videre innenfor de trygge rammene du har akkurat nå? Et nytt år starter med blanke ark og det er du som har muligheten til å fylle det med akkurat det du vil.

Utdannelse

Det å lære noe nytt, bygge kompetanse (og CV) er alltid en god ide. Men det er mange ting som du bør undersøke før du setter i gang. Hva koster det? Får du lån hos lånekassen?  Har du mulighet for å kombinere det med fulltidsjobb og/eller familielivet? Har du tid til å prioritere studier eller kanskje er kortere kurs/webinar passer bedre akkurat nå? Mulighetene er mange og spennende, men gjør litt research før du begynner.

Selvutvikling

Hva skal til for å bli en litt bedre versjon av deg selv dette året? Er det en ny bok du vil lese? Begynne å trene? Være mer ute i skogen? Gå i parterapi? Gjør noe godt for deg selv i starten på dette året. Ikke gå ut for hardt men ta det i rolig tempo, så er det større sannsynlighet for at det blir en god vane, enn en engangshendelse.

Karriere fremtid 2021

Interesse og kompetanse

Hva er det som interesserer deg? Kanskje du må se utenfor den bransjen du er i akkurat nå for å finne nye spennende muligheter. Må du studere for å komme i posisjon til den stillingen du ønsker? Eller er det relevant erfaring som skal til?

Se på din egen kompetanse og interesser. Sett gjerne mål og legg en plan for hvordan du skal komme dit du ønsker.

Din verdi

Inspirer du seg selv? Har du tro på andre og tro på deg selv? Har du noen som kan støtte deg på veien? Hvis ja kan dere kan sparre med hverandre, inspirere hverandre, utfordre hverandre. Har du vært permittert så har kanskje selvtilliten og selvfølelsen din fått seg en knekk.  Det er ikke så rart, det er utrolig tøft å bli permittert eller å miste jobben, men når du er klar for å legge dette bak deg skal du vite 3 ting.

1.Du er verdifull, du kan bidra med masse hos en ny arbeidsgiver.

2. Tro på deg selv. Hvis du ikke tror på deg selv og det du kan tilby en ny arbeidsgiver, blir veien fremover vanskeligere for deg.

3. Gi alt. Gi av deg selv til andre. Gjør noe hyggelig for andre og du vil få masse positivt tilbake. Vær seriøs som arbeidssøkende og gi alt du har i prosessen. Søk hjelp der du trenger det enten det er med CV og søknadsskriving eller andre aspekter av livet som trening, kosthold, psykologi og helse. Kanskje en karriereveileder er akkurat det du trenger.

Mann ved et veiskilt
Mann ved et veiskille.

Usikkerhet og fremtidsplaner

Vi kjenner på en usikkerhet i tiden vi lever i akkurat nå. Vi planlegger på kortere sikt og er innforstått med at vi vil oppleve stadige endringer vi må forholde oss til. Samtidig bør du ikke la dette begrense deg i å sette dine fremtidsplaner. Jobb mot målene dine, følg planen din og tilpass deg underveis.

-Siste tipset. Gå for de mulighetene du kommer over!

Profilbilde av Anette Ramsrud
Anette Ramsrud
Marked og servicekordinator i IMPACT
LinkedIn profil 
HER
ar@impact.no

Vil du ha noen tips til hvordan du kan lage en god LinkedIn profil? Det finner du HER.