Hvordan tiltrekke deg de gode kandidatene?

Del sak:

Et godt arbeidsmiljø

Dette er utrolig viktig for å trives på jobben og hvis du noen gang har opplevd et dårlig arbeidsmiljø vet du hvor mye det ødelegger for arbeidsglede og motivasjon. Alle er ansvarlige for å bidra til et godt arbeidsmiljø og lederne må tilrettelegge for dette. De må også gjøre endringer hvis de oppdager at miljøet er negativt og demotiverende. Fornøyde ansatte er produktive ansatte og de beste ambassadørene for arbeidsplassen. Jobber du for et firma som har blitt kåret til «beste arbeidsplass 2019» er dette et meget attraktivt salgspunkt for hvorfor noen skal velge deg som arbeidsgiver. Gjør du noe spesielt for å fokusere på arbeidsmiljøet? Fortell om det!

Et godt arbeidsmiljø er viktig.

Konkrete muligheter for karriere og utvikling på arbeidsplassen

Tilbyr dere tilrettelegging og finansiering for videre studier? I så fall er det en stor gode til deres ansatte. Tilbud om finansiering av en masterutdannelse eller relevante og attraktive kurs for den ansatte skaper motivasjon og lojalitet til deg som arbeidsgiver.

Varierte og utfordrende oppgaver

Mange oppgaver blir fort rutine, men hvis man blir utfordret med nye og utfordrende oppgaver innimellom vil man hele tiden føle at man lærer noe nytt, utvikler seg og blir motivert til å løse oppgaver.

Firmaturer, bedriftshytte eller årlige kick-off

Firmaturer for å motivere, inspirere, bygge relasjoner og eierskap til bedriften. Har bedriften en hytte eller leilighet som de ansatte får låne privat? Eller drar dere på årlige kick-off hvor dere gjør noe sosialt samtidig som dere fokuserer på det faglige, mål og strategi. Kanskje har dere en tur som premie hvis dere når de målene bedriften har satt seg for året?

Øvrige incentiver

Andre incentiver som gratis trening (også i arbeidstiden), massasje, fri mobil, aviser, internett, klesgodtgjørelse, parkering, firmabil, substituert kantine, forsikringsordninger og pensjon. Her er det mange ting som utgjør en del tusenlapper i året for en arbeidstaker.

Hjemmekontor med PC og mobiltelefon.

Lønn og bonusordninger

Lønn er viktig, men vi vet at det ikke er det viktigste for mange arbeidstakere. Men de forventningene kandidaten har rundt betingelser må matches for å få på plass en ansettelse.

Fleksibilitet og frihet under ansvar

Mulighet for å komme litt senere og gå litt tidligere kan være helt avgjørende for mange. Kanskje man pendler, har små barn i barnehage eller andre hensyn å ta? Frihet er en veldig viktig gode som absolutt bør annonseres. Kan arbeidstakeren ha hjemmekontor eller jobbe i helgen for å avspasere midt i uken hvis det passer han eller hun best? En fleksibel løsning kan være gull verdt.

Profilbilde av Anette Ramsrud

Skrevet av Anette Ramsrud, ar@impact.no

Vi hjelper de rette jobbsøkerne å finne veien til de rette stillingene! Ta kontakt med oss https://impact.no/kontakt/