Hvordan skrive en god CV?

Del sak:

Å skrive en god CV er vanskelig for mange. En god CV er oversiktlig og strukturert og det tar bare et par sekunder for personen som leser den å få et inntrykk av din erfaring og kompetanse. Men hva bør du ha med? Skal nøkkelkvalifikasjoner med? Og hvor lang skal den være? Svarene får du her.

Hva bør du ha med?

Personalia, sammendrag av din arbeidserfaring og utdanning. Husk epostadresse og ditt navn på LinkedIn eller lenke. Hvis du skal ha bilde, velg et profesjonelt bilde av deg selv. Når du setter opp arbeidserfaringer skriv gjerne kort noen ord om ansvar, resultater og arbeidsoppgaver.

Hva skal sammendrag / Nøkkelkvalifikasjoner inneholde?

Skriv gjerne korte stikkord om dine relevante kvalifikasjoner for akkurat den jobben du søker på. Hva er du spesialist på? Belys den meste relevante erfaringen du har til den stillingen du søker.

Curriculum vitae på PC.

Hva kan du tilby?

Hva får arbeidsgiver når han ansetter deg? Hva kan du? Hvilke systemer kan du? Hvilke kvalifikasjoner har du? Har du noen spesialiseringer? Sett det opp.

Har du hull i CVen

Forklar kort hva som har skjedd. Hva lærte du av dette? Har det noe relevans for den jobben du søker på? Vi er alle mennesker.

Referanser

Har du relevante referanser for stillingen sett opp disse med navn og arbeidssted. Rekrutterer vil sannsynligvis diskutere riktige referanser for denne stillingen, noe du bør forberede før et evt. intervju.

Hvor lang skal den være?

Maks 2 sider. Det kan selvfølgelig være unntak til dette men hvis du skal holde den relevant for stillingen du søker vil 2 sider holde for de fleste.

Profilbilde av Anette Ramsrud
Anette Ramsrud
Marked og servicekordinator i IMPACT
LinkedIn profil 
HER
ar@impact.no