«Det året det var så bratt»

Del sak:

2020, et av de merkeligste årene i vår tid. Året hvor alt ble snudd på hodet og hvor hver især av oss ikke helt klarer å ta inn over oss hva som skjedde.
Om noen i fjor på denne tiden, like før jul, hadde fortalt at til neste jul må du ha på deg munnbind for å handle i butikken, og du kan heller ikke be alle dem som du vanligvis er sammen med på julaften, hadde vi nok ristet på hodet og ledd. Men akkurat nå er vi i denne situasjonen.


2020 er året hvor mange har mistet jobben eller er blitt permittert. Dette er noe man ikke planlegger, og det kommer ofte som et stort sjokk på dem det gjelder. Hva gjør jeg nå? Hvordan skal det gå med huslånet? Hvordan skal vi klare de vanligste forpliktelsene? Og ikke minst, hvordan holde fasaden, og hva skal vi si til vår omgangskrets?


Dette året har vært et år hvor vi har vært tvunget til å leve med den nye situasjonen og hvor vi kanskje så smått har begynt å tenke i nye baner. Et år som for mange har «tvunget» frem nye tanker og handlinger i forhold til fremtiden.

2021 mulighetenes år
2021 – Nytt år og nye muligheter


Å søke jobb i et stramt marked etter kanskje å ha vært i samme bedrift i mange år, er for mange ganske skremmende. Hvordan setter jeg opp en god CV? Hva skal jeg skrive i søknadsteksten? Ikke minst, hvor skal jeg søke?
Det viktigste du må tenke på er å «skyte med rifle og ikke hagle», dvs at du må spisse søkingen til den jobben og de bedriftene du ønsker å starte din nye arbeidshverdag i. Dette betyr også at du automatisk vil spisse budskapet i både søknadsbrevet og CV. Fortell hvorfor du ønsker akkurat å jobbe i denne bedriften ,og i denne spesifikke stillingen. Hva gjør at du vil lykkes i akkurat denne jobben? Hva er dine triggerpunkter? Det er lettere å «treffe» med attityden når man virkelig ønsker den jobben som du søker på. Søker du på en jobb hvor målet kun er å få noe å gjøre så vil ditt kroppsspråk røpe deg, på samme måte som det også røper deg når du virkelig er tent på jobben du søker på.


Er du usikker på hvordan du skal sette opp en god og selgende CV, lage det beste søknadsbrevet, og ikke minst hvordan du skal oppføre deg i intervjuet, så be om hjelp. Gjerne profesjonell hjelp, men det kan også være andre, venner eller familie som kan lese gjennom det du skal sende, og gi råd. Å søke jobb er en jobb i seg selv så det er ikke noe du kan ta lett på.

Når det kommer en så stor endring i livet som det å bli permittert og kanskje miste jobben er det lett å «gå i kjelleren» og ikke klare å se noen lyspunkter. Da er det viktig å gå de små stegene og starte opp prosessen med å komme seg videre. Søk hjelp til å få tankene over på andre ting enn bare det negative. Flere rekrutteringsbedrifter, lik IMPACT har gratis CV-hjelp, søk opp disse på nettet og meld deg på. Bruk de muligheten som er der ute.

Mann og dame på kontoret med maske på


Nå nærmer det seg jul, og om ikke lenge et nytt år, og vi i IMPACT ønsker hver især en riktig god jul og et godt nytt år med mange nye jobbmuligheter! Måtte 2021 bli året hvor akkurat du får drømmejobben!

Vil du lese mer om gode råd til deg som søker ny jobb akkurat nå? Det finner du HER

Profilbilde Arvid Brandmo
Artikkelen er skrevet av
Fagansvarlig rekruttering
Arvid Brandmo
ab@impact.no
LinkedIn profil HER

Følg oss gjerne på LinkedIn HER eller Instagram HER