8 feil du bør unngå hvis du mister jobben. (Del 2)

Del sak:

Her kommer noen råd om feil du bør unngå å gjøre når arbeidsledighet er et faktum.

Gikk du glipp av første del av denne artikkel kan du lese den her.

5. Sterke følelser rundt sin egen oppsigelse
I noen tilfeller kan man føle at selve oppsigelsen har vært både feilaktig vurdert og urettferdig. Dette kan skape sterke følelser som kan henge igjen i uker, måneder eller år dersom du ikke klarer å riste det av deg og heller se framover. Lar du disse følelsene skinne igjennom til potensielle arbeidsgivere, er det svært lite sannsynlig at du får jobben.

6. Søke på jobber, uten å vite hva du vil
Når man mister jobben, er det veldig fristende å sende ut noen søknader på jobber med en gang, for å føle at man har kommet i gang med jobbsøkingen. Er du sikker på at du vil jobbe med akkurat det samme som i din siste stilling er det naturligvis bare å gå i gang med å søke. Men for mange viser det seg ved litt nærmere ettertanke, at de ønsker å jobbe med litt andre oppgaver enn sist. Bruk derfor litt tid på å finne ut hva du har lyst til å gjøre, før du setter i gang med jobbsøkingen.

7. Skifte taket på hytta, eller bygge ny utebod
Store prosjekter uansett hvor kjærkomne de er for familien, vil ta fokus bort fra jobbsøkerprosessen din. Til slutt vil du ende opp med å sette jobbsøkingen på hold, fordi de andre oppgavene sluker oppmerksomheten din.

8. Avslag på selvtilliten løs
Avslag på søknader må du være forberedt på. Ser du på hvert avslag som et personlig nederlag, vil du til slutt miste selvtilliten din. Alle jobbsøkerprosesser innebærer at man får en rekke avslag på jobber før man endelig lykkes. Bruk derfor ikke energi på avslagene.

Profilbilde av Tim Rosenkilde
Artikklen er skrevet av Tim Rosenkilde
tim@impact.no

Teamleder i Impact

Har du mistet jobben eller ønsker du å ta en prat om din karriere ta gjerne kontakt med Tim Rosenkilde i impact her. Du kan lese mer om våre tjenester her .