8 feil du bør unngå hvis du mister jobben. (Del 1)

Del sak:

Mange opplever å miste jobben minst en gang i løpet av sin karriere. For svært mange er det en tung opplevelse. Hvordan kan du takle det bedre? Her kommer noen råd om feil du bør unngå å gjøre når arbeidsledighet er et faktum.

1. Reise på ferie
Det kan være fristende å reise på ferie når du ikke lenger har en forpliktelse i forhold til en arbeidsgiver. Dette forskyver imidlertid bare på problemet ditt, og gjør det bare enda vanskeligere å komme i gang med jobbsøkingen når du kommer hjem. Du kan også være trygg på at ferien din ikke vil kunne nytes på samme måte som om du hadde hatt jobb.

Fokus intervju

2. Innta godstolen
Det er veldig fristende å slenge seg i sofaen med kaffekoppen i hånden og «God morgen Norge» på tv. Noen behagelige dager i godstolen kan imidlertid skremmende fort bli en uvane som er lei å vende. Det er som kjent ingen som kaster jobber etter deg mens du ligger i sofaen.

3. Søndagssyndromet
Å sette av tid til jobbsøking hver dag er en prøvelse for din utholdenhet og fokus. Søndagssyndromet innebærer at man hver dag av ulike grunner utsetter å sette av tid til jobbsøker oppgaver. Når søndagen endelig kommer er du så full av dårlig samvittighet at du sender ut søknader og cv på jobber som er mer eller mindre relevante. Masseutsendelser av cv og søknad uten mål og mening gir sjelden gode resultater.

4. Unngå sosial omgang
Mange synes det er så vanskelig å takle stempelet «arbeidsledig» at de velger å unngå sosial kontakt med andre mennesker før de er på banen med ny jobb. Dette er både feil og farlig. Det er nettopp i vanskelige stunder du bør pleie kontakt med nettverket ditt for å få energi, motivasjon, informasjon og tips.

Glade jenter ved Pc

Del 2 på denne artikkelen kommer neste uke. I mellomtiden har vi mange spennende artikler du kan lese på www.impact.no.

Har du mistet jobben eller ønsker du å ta en prat om din karriere ta gjerne kontakt med Tim Rosenkilde i impact. Du kan lese mer om våre tjenester her https://impact.no/vare-tjenester/outplacement-karriereradgivning/

Profilbilde av Tim Rosenkilde
Artikklen er skrevet av Tim Rosenkilde
tim@impact.no

Teamleder i Impact