12 Konkrete råd til deg som skal søke jobb i 2020 (del 2)

Del sak:

Bør du sende en åpen søknad? Hvor mange søknader bør du sende ut samtidig? Og hvordan gjøre deg synlig på Linkedin? Tim Rosenkilde gir deg svarene på dette og mye mer i dagens artikkel.

7. Hold kontaktene dine varme.
Et kontaktnett av hodejegere er ferskvare. Påminn nettverket at du er tilstede. Publiser en faglig tekst du har skrevet på Linkedin, delta i faggrupper, oppdater cv-en din i cv-baser eller kommenter artikler som er faglig relevante. Synlighet og aktivitet er helt avgjørende for at hodejegere skal huske deg over tid.

8. Vær bevisst på jobbene du søker
Vet du ikke hva slags jobb du ser etter, er det også vanskelig å vite når du har funnet den rette.  Gjør deg opp noen klare tanker om hvordan du vil jobbe, hva slags arbeidsoppgaver som motiverer deg og arbeidsmiljøet som best passer for deg. Klar formidling om hva du søker, gir både deg og arbeidsgiveren en bedre sjanse til å vite det når det faktisk er fulltreff.

9.Åpne søknader
Effekten av åpne søknader er oftest forholdsvis lav. I enkelte tilfeller er det kanskje spesielle grunner til at arbeidsgiveren merker seg nettopp din søknad, enten det er unik kompetanse, motivasjon eller annet. De fleste søknadene går fort ut på dato, dersom du legger inn en åpen søknad.

10. Fullt trøkk
Skal du ha sjanse til å skape raske resultater i jobbsøkingen din, må du har fullt trøk.
Det holder ikke å fikle med litt jobbsøking noen timer i uka.  Se på jobbsøking som en vanlig jobb, hvor du har ulike jobbsøker aktiviteter gjennom arbeidsdagen. Legg ned et godt stykke arbeide hver dag som skaper progresjon og flere muligheter.  Målet er at du til enhver tid bør ha 10-12 jobber som du venter svar på, 10-12 rekrutteringsbyråer/bemanningsbyråer som du er i dialog med, at du er registrert på flere jobbdatabaser, at du skaper flere aktiviteter på LinkedIn som gir synlighet, samt  at du er i en dialog med nettverket ditt. Aktivitet er det eneste som gir resultater.

Dame på jobb.

11. Gjør nedtur til opptur
Dersom du møter på avslag, motstand eller ingen respons er det likevel ingen grunn til å gi opp. Tenk nytt, tenk annerledes! Dersom du får avslag på en stilling etter et intervju, kan du likevel opprettholde kontakten med personene du møtte. Har du flaks kan disse ha andre muligheter til deg nå, eller kanskje på et senere tidspunkt. Stillingsannonser som ikke er fulltreff for deg, men som er innen rett bransje, kan være en mulighet til å knytte gode nettverkskontakter for deg. Nøkkelen til suksess ligger i å hele tiden se muligheter, i stedet for å se på det som nedtur, bomtur eller uaktuelt.

12. Mental og fysisk balanse
Jobbsøking kan være en utfordring for de fleste. Det er lett å tenke negative tanker og miste selvtillit på veien dersom jobbsøkingen trekker ut i tid. Vær derfor nøye med å holde deg i form, både mentalt og fysisk. Tren jevnlig med noe som gir deg energi, og skap gode opplevelser og øyeblikk som gir deg positivitet. Vi som er vant til å intervjue mennesker, ser ganske lett hvordan det står til med deg, både fysisk og psykisk.

Profilbilde av Tim Rosenkilde
Artikklen er skrevet av Tim Rosenkilde
tim@impact.no

Teamleder i Impact

Har du ikke lest de 6 første rådene i denne artikkelen? De finner du HER

Tim Rosenkilde sin spesialkompetanse er nedbemanning, outplacement, rekruttering og karriere. Ønsker du å ta en prat med han? Send en mail til tim@impact.no. Du finner alle våre ledige stillinger her