12 konkrete råd til deg som skal søke jobb i 2020 (del 1)

Del sak:

Trenger du en anbefaling? Hvor skal du legge ut CV din og skal man ringe når man har søkt på en jobb eller ikke? Spørsmålene er mange og i dagens artikkel får du svar av Teamleder og hodejeger Tim Rosenkilde.

1.Hvilke rekrutteringsbyråer bør jeg kontakte?
Det finners flere hundre rekrutteringsbyråer i Norge. De fleste av dem trenger du ikke kaste bort tid på. Kartlegg byråer som er aktive innenfor de stillingene du søker etter.

2.Hvor bør du legge ut din cv?
Det er naturligvis litt avhengig av type stilling du ser etter, men her er noen av de vanligste:

Finn.no, LinkedIn.com, Jobreg.no, nav.no

Rekrutteringsbyråer som er aktive innenfor din profesjon eller bransje.

Bemanningsbyråer som er aktive innenfor din profesjon eller bransje.

Eventuelle bransjerelaterte nettsider, forum

3. Ikke ring og mas!
Rekrutterere får mange telefoner i løpet av en arbeidsdag, så hvis du ikke har noe spesielt på hjertet er det bedre å la være å ringe. Det hjelper ikke din sak å stille spørsmål om ting du egentlig kan lese ut av stillingsannonsen.  Har du et relevant og fornuftig spørsmål kan du naturligvis ta kontakt.

4. Vis hva du er rå på!
Det er viktig å få vist fram noen av de egenskapene du har som er høyst relevante for å få jobben gjort for den stillingen du søker på. Er dette for eksempel en stilling hvor det er særdeles viktig å være salgsfokusert kan du gjennom konkrete eksempler vise hvordan du har lykkes med dette i tidligere stillinger. Nøkkelkompetanser og nøkkelegenskaper bør du få uthevet på første side av din CV, trekk fram de egenskapene og kompetansene som er relevante i forhold til jobben du søker.

5. Anbefalinger fungerer
Det er svært effektivt å få andre til å anbefale deg som kandidat, enten det er konkrete anbefalinger i forbindelse med stillingen, eller det er generelle anbefalinger som legges i CV eller LinkedIn.  En god anbefaling kan være avgjørende for om vi innkaller deg til intervju eller ikke.

6. Våg å være annerledes
Konkurransen er stor. Skal din cv bli lagt merke til, må du være litt annerledes og by på deg selv. Av erfaring vet vi at hodejegeren bruker 6-10 sekunder på å skumlese en cv, din søknad må derfor være interessant nok til at leseren blir nysgjerrig.

Del 2 og de siste 6 rådene kommer neste uke.

Profilbilde av Tim Rosenkilde

Artikklen er skrevet av Tim Rosenkilde
tim@impact.no

Teamleder i Impact

For å lese flere av våre artikkler kan du trykke HER